Eskilerin gerçek zamanlı oyunlarını anımsatan, aynı türden yeni bir oyun geliyor. Tempest Rising PC için duyuruldu. Önümüzdeki yıl satışa sunulacağı söylenen oyun ile ilgili detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: THQ Nordic Yayını Sırasında Gösterilen Oyunlar
Son dönemde gerçek zamanlı strateji türünde çıkan oyunların sayısının iyice azaldığını, sizler de fark etmişsinizdir. Eski oyuncular hatırlayacaktır, zamanında Command & Conquer markası altında adlarından epey söz ettirmiş olan oyunlar ile karşılaşmıştık. Ne var ki şimdilerde, bu tür iyice sessizliğe gömülmüş durumda ve benzer kalitede bir sonraki oyun ne zaman geleceğini düşünmüyor değiliz. Ancak THQ Nordic sunumunda duyurulan Tempest Rising, bir nevi ilaç olabilirmiş gibi görünüyor.
Tempest Rising PC için Geliştiriliyor
Slipgate Ironworks tarafından 90’lı ve 2000’li yılların gerçek zamanlı strateji oyunlarından esinlenilerek geliştirilmiş olan Tempest Rising, modern zamanda geçecek ve alternatif tarih savaş hikayesi anlatacak. Üs kurmaya dayalı klasik gerçek zamanlı strateji türündeki oyunda, bilhassa Command & Conquer markasının izinden gidiliyor. Ne var ki bazı yönlerin üzerinde yeniden düşünülüyor ve iyileştiriliyor.
Her birinin kendisine özgü birimleri, çatışma sistemi ve ekonomisi olup da farklı stratejiler düşünmenizin gerekeceği üç farklı asimetrik topluluk bulunacak. Oynanış kadar yeteneğin de ödüllendirileceği Tempest Rising oyununda, hem iki farklı senaryo ile karşılaşacağımız tek oyunculu hem de çok oyunculu modu için özelleştirme seçenekleri de olacak. Skirmish ve Multiplayer oyun modları, sıralı eşleşme ve ELO (değerlendirme ve klansmans sistemi) ile gelecek.
THQ Nordic tarafından yayınlanacak olan Tempest Rising için herhangi bir çıkış tarihi verilmiş değil, ama 2023 yılında bizlerle olacağı söyleniyor. Bununla birlikte, Steam üzerinden istek listenize alabilirsiniz. Bu noktada şunu hatırlatmadan geçmeyelim ki Türk oyuncular olarak ne kadar çok birey istek listesine alırsa, Türkçe dil desteğinin gelme ihtimali de o kadar çok artar. Çünkü, geliştirici ve yayıncılar istek listesi durumunu takip ediyorlar ve geçmişte bu yolla Türkçe altyazı ve arayüz desteği kazanan çok oyun olmuştu.