Eğer sizin de Steam kütüphaneniz pek çok oyun ile dolu ise, bu oyunların toplam değerinin ne kadar olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Bu rehberimizde Steam hesabının değerini öğrenme yöntemleri ile karşınızdayız.
İlginizi Çekebilir: Ekran Kartına Binlerce Lira Harcamak Mantıklı mı?
Steam Hesabının Değerini Öğrenme Nasıl Yapılır?
Steam hesabınızdaki oyunların toplam değerini öğrenmek için üçüncü parti servislerden destek almanız gerekecek. Bu noktada tercihimizi SteamDB’den yana kullanacağız.
- SteamDB internet sitesini ziyaret edin.
- Steam ID bilginizi girin.
- Enter butonuna basın.
Bu bilgileri girdikten sonra kütüphanenizde yer alan oyunların güncel değerlerini ve toplam değerlerini görüntüleyebilirsiniz. Bu servisten faydalanabilmek için gizlilik ayarlarınızın açık olması gerektiğini aklınızda tutun.
Steam Oyun Detayları Ayarı Nasıl Değiştirilir?
Eğer SteamDB üzerinden sorgulama yapmaya çalıştığınızda profilinizin gizlilik sorunlarından dolayı sorgu yapılamıyorsa, hemen aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekecek.
- Steam uygulamasını açın.
- Profilimi Görüntüle sekmesine tıklayın.
- Sağ taraftaki Profili Düzenle butonuna basın.
- Sol menüden Gizlilik Ayarları sekmesini açın.
- Oyun Detayları alanını Herkese Açık olarak değiştirin.
- Oyun Detayları altında yer alan kutucuk işaretli ise işareti kaldırın ve sekmeyi kapatın.
Yaptığınız bu ayarların ardından gizlilik ayarlarınız herkese açık bir şekilde güncellenmiş olacak. Öte taraftan hemen sorgulama yapmaya çalışırsanız sistemin gizlilik hatası verdiğini göreceksiniz.
SteamDB servisinin önbellek temizlemesi için birkaç saate kadar beklemeniz gerekebilir. Bu nedenle ayarları değiştirdiğinizden emin olduktan birkaç saat sonra tekrar deneme yapın.
Ufak bir hatırlatma olması adına burada yer alan bilgiler oyunların güncel fiyatlarından yola çıkarak hesaplanır. Oyunların fiyatı indirim dönemlerinde değişiklik gösterebileceği için buradaki bilgilerin de sürekli olarak değişiklik gösterebileceğini aklınızda tutun. Yine de Steam kütüphanenizde yer alan oyunların toplamda ne kadar tuttuğunu öğrenmek için güzel ve kullanışlı bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.
Peki siz bu rehberde yer verdiğimiz bilgiler ve servisler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin Steam kütüphanenizdeki oyunların toplam değeri ne kadar ve toplamda kaç oyununuz var? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.
Bende Nvidia GT635m var Laptop pc, dxdiag da DX11.2 olarak gözüküyor, sorun çıkartır mı illaki 12 destekleyen ekran kartı mı lazım? yoksa olur mu yada sorun çıkartır mı? ekran kartı illaki gerekli mi?
tekrar yazdım ama tam yazarken internet gitiydi gönderdi mi bilmiyorum 😀