Steam Aileleri Özelliği, Bütün Kullanıcılara Açıldı: İşte Detaylar!

Artık herkes kütüphanesini paylaşabilir...

Bildiğiniz gibi Steam, açıldığı günden bu yana hem görsellik, hem içerikler ve hem de desteklenen özellikler ile bir hayli gelişmişti ve gelişmeye de devam ediyor. Mart ayı içerisinde de Steam Aileleri özelliği, Beta güncellemesi ile oyunculara sunulmuştu. Bugün ise nihai güncelleme ile herkesin erişimine açılmış durumda olduğu duyuruldu.


İlginizi Çekebilir: Steam’de Geçen Haftanın En Çok Satanları: 3 – 7 Eylül 2024


Steam Aileleri Özelliği ile Arkadaşlarınız ile Oyun Paylaşabilirsiniz

Aile Görünümü (Family View) ile Aile Paylaşımı (Family Sharing) yerine geçen bu özelliği kullanabilmek için, öncelikle bir aile grubu oluşturmanız gerekiyor. İstediğiniz ismi verebileceğiniz bu gruba, kendinizin haricinde beş kişiyi davet edebilmeniz mümkün oluyor. Ekler iken de, tercihinize göre ‘Çocuk’ veya ‘Yetişkin’ olarak rol belirleyebiliyorsunuz. Aile bireylerinin hangi oyunlara ve ne zaman erişebileceğini kontrol edebileceğiniz gibi, Steam bilgisayar uygulaması, mobil cihaz veya internet tarayıcısı üzerinden de yönetebileceksiniz.

Aile grubuna bir arkadaşınızın dahil olmasının ardından, karşılıklı olarak hem arkadaşınız sizin hem de siz arkadaşınızın oyun kütüphanesine tam erişim sağlayabiliyorsunuz. ‘KÜTÜPHANE’ kısmındaki, sol tarafta kalan sütundaki ‘STEAM AİLE’ kısmına göz atmanız yeterli olacak.

Elbette bu noktada, bazı geliştiricilerin ve yayıncıların bir veya daha fazla oyunlarında bu özelliği destekletmemesi yönünde karar alabileceğini unutmamak lazım. Dikkat edilmesi bir diğer gereken nokta ise şu ki, aynı oyuna aynı anda giremeyecek olmak. Yani bir oyundan aile bireylerinden sadece bir kişide varsa, diğerlerinin o oyuna erişim sağlayabilmeleri için o anda kimsenin oynamıyor olması lazım. Ancak oyundan birden fazla aile bireyi satın almış ise herhangi bir problem olmaksızın eş zamanlı oynayabilmek mümkün olacak.

Steam Aileleri özelliği, elbette ebeveyn kontrolleri ile de geliyor. Bu bağlamda, uygun olan oyunlara erişim, mağaza, topluluk veya arkadaş sohbetine erişim kısıtlaması, oyun süresi sınırlaması, oyun süresi raporlarını görüntüleme, rolü ‘Çocuk’ olarak belirlenen hesaplardan gelen ek oyun süresi veya özellik erişimi isteklerini onaylama veya reddetme ve şifresi kaybedilen hesabı kurtarabilmek gibi yetkilere sahip olacak. Ayrıca, çocuğunuzdan gelen oyun satın alma taleplerini onaylama veya reddetme yetkisinin olacağını da söyleyelim.

Exit mobile version