Yıla oyun dünyasın patlayan bir bombayla başladık. Bugün yapılan duyuru ile Microsoft Activision Blizzard’ı da bünyesine kattı. Yani önümüzdeki zaman zarfında Game Pass daha da değer kazanacak. Detaylar ise haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Vanguard Satışları İyi Gitmiyor
Hatırlarsınız, Microsoft yedi buçuk milyar doları basarak gerçekleştirdiği ZeniMax Media satın alımı ile yeri yerinden oynatmıştı. Çünkü şirketin bünyesindeki Bethesda Game Works dahil birçok önemli stüdyonun Xbox Game Studios bünyesine katılması anlamına geliyordu. Hal böyleyken, kafalardaki soru işareti ise çıtanın nereye çekileceğiydi. Yani Microsoft şirketinin sıradaki hedefi ne olacak?
Microsoft Activision Blizzard’ı 70 Milyar Dolara Kaptı!
Bugün yapılan duyuru ise 2022 yılına bomba gibi bir başlangıç oldu. Yakın bir zaman önce ortaya çıkan söylentilerin ardından, yazılım devi bombayı patlattı ve yetmiş milyar dolar ile Activision Blizzard’ı bünyesine kattığını duyurdu.
Son dönemde yaşanan skandallar ile gündeme gelen ve zaman geçtikçe değer kaybetmekte olan Amerika menşeli şirket, görünüşe göre çıkış yolunu bulmuş gibi görünüyor.
Xbox Wire üzerinden Phil Spencer tarafından yapılan duyurunun detaylarına göre Microsoft, Treyarch Studios, Raven Software, High Moon, Beenox, Sledgehammer Games, Infinity Ward, Demonware, Digital Legends, Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Toys for Bob, Radical Entertainment ve Major League Gaming stüdyoları ve bağlantılı olarak Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft ve çok daha fazlasına sahip oldu. Haliyle de ilerleyen zamanlarda Game Pass servisi daha da şenlenecek diyebiliriz.
Bildiğiniz gibi Activision Blizzard oyunlarında yerel fiyatlandırma yapılmadığı için, yayıncının oyunlarına ulaşabilmek için dövizin yüksek olması nedeniyle normalinden çok çok yüksek paralar ödemek zorunda kalıyorduk. Ne var ki Game Pass servisi sayesinde artık hesaplı bir şekilde oynayabilmek mümkün olacak.
Son olarak, anlaşma nihayete erdirilene kadar her iki şirket de birbirlerinden bağımsız bir şekilde hareket edecekler. Anlaşma sağlandığında ise, Activision Blizzard Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer’a bağlı olacak. Bununla birlikte, Bobby Kotick’in Üst Yönetici konumundaki görevine devam edeceği de yazılım devi tarafından onaylandı.
Peki sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması iyi oldu mu? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.