Eğer bir mobil oyuncu iseniz ve kablolardan kurtulmak istiyorsanız, bunun için oldukça uygun bir dönem olabilir. En İyi Kablosuz Oyuncu Kulaklıkları yazımızda oyuncuların hem oyun hem de gündelik kullanım sırasında memnun kalacağı modelleri bir araya getirdik.
İlginizi Çekebilir: En İyi Oyuncu Telefonları – 2021
True Wireless olarak adlandırılan Tam Kablosuz Kulaklıklar, neredeyse kulak üstü kulaklıklar kadar başarılı ses performansı sunabiliyor. Üstelik kıyaslandıklarında çok daha kullanışlı ve küçüktürler ve bu, taşımalarının ve saklamalarının çok daha kolay olduğu anlamına gelir.
Bu yazımızda piyasada bulunan çeşitli kablosuz kulaklıklar üzerinde konuşacağız ve onları almanın artılarını ve eksilerini basit ve anlaşılabilir bir şekilde değerlendireceğiz.
Şimdi, daha fazla uzatmadan yazıya atlayalım.
İçindekiler
En İyi Kablosuz Oyuncu Kulaklıkları Listesi
- Apple AirPods Pro
- Samsung Galaxy Buds Live
- Huawei FreeBuds 3
- Amazfit PowerBuds TWS
- Sony WF-1000XM3
Başta da bahsettiğimiz gibi kablosuz kulaklıklar son derece kullanışlıdırlar ve mobil oyuncular tarafından sıklıkla tercih edilir. Herhangi bir güçlük çekmeden istediğiniz yere taşıyabilir, istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
1- Apple AirPods Pro
Fiyat: 1.629 TL
Şaşırtıcı olsa da listemizin başında Apple AirPods Pro yer alıyor. AirPods Pro, sadece oyun deneyiminiz için değil genel dinleme deneyiminiz için de harika bir ses sunmayı hedefleyen şekilde tasarlanmıştır.
Artıları
- Aktif Gürültü Engelleyici ile sürükleyici ses deneyimi.
- Dış dünya ile bağınızın kopmaması için Şeffaflık Modu.
- Çeşitli şartlara uyum sağlayabilmeniz için suya ve tere dayanıklı tasarım.
- Toplam (kulaklıklar + taşıma çantası) yirmi dört saatlik batarya ömrü.
Eksileri
- Yüksek fiyat etiketi.
İlginizi Çekebilir: Sahte AirPods Tespit Etme Yöntemleri
2- Samsung Galaxy Buds Live
Fiyat: 1.299 TL
Samsung’un yeni modeli Galaxy Buds Live, AirPods Pro ile sunulan özellikleri bir miktar daha uygun bir fiyat etiketi ile sizlere veriyor.
Artıları
- Aktif Gürültü Engelleyici özelliği.
- Toplam (kulaklıklar + taşıma çantası) yirmi yedi saatlik batarya ömrü.
- Kulaktan sarkmayan, bir miktar garip, bir tasarım.
Eksileri
- Mikrofon başarılı değil.
- Bazı kullanıcılar ısınma ve senkronizasyon sorunlarından şikayet ediyor.
3- Huawei FreeBuds 3
Fiyat: 899 TL
Tam Kablosuz Kulaklık pazarına yeni yeni giren Huawei, bu noktada oldukça iddialı modellerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.
Artıları
- Aktif Gürültü Engelleyici özelliği.
- Başarılı mikrofon deneyimi.
Eksileri
- iOS uyumluluğu pek iyi değil.
- AirPods benzeri tasarım.
4- Amazfit PowerBuds TWS
Fiyat: 649 TL
Rakiplerinden daha farklı alanlara da odaklanan PowerBuds TWS, bazı değişik yan özelliklerle öne çıkmayı başarıyor.
Artıları
- IP55 sertifikalı suya ve toza dayanıklılık.
- Kalp ritmini ölçüyor.
- Uygun fiyatlandırma
Eksileri
- Sunduğu ses performansı rakiplerinin gerisinde yer alıyor.
5- Sony WF-1000XM3
Fiyat: 1.349 TL
Listedeki diğer pek çok model gibi aktif gürültü engelleyici özelliği ile gelen bu model, muhtemelen bunu en iyi yapan model olabilir.
Artıları
- Oldukça başarılı Aktif Gürültü Engelleyici deneyimi.
- Kaliteli ses deneyimi.
- Başarılı tasarım.
Eksileri
- Spor için uygun bir yapıya sahip değil.
- Üzerinde yanıp sönen mavi bir bağlantı ışığı var.
İlginizi Çekebilir: Sahte AirPods Nasıl Anlaşılır?
Kablosuz Oyuncu Kulaklığı Satın alma Rehberi
Burayı, en kısa hali ile bir satın alma kılavuzu olarak kullanabilirsiniz. Peki kablosuz oyuncu kulaklığı almadan önce dikkat etmeniz gereken faktörler ve özellikler neler?
Kablolu Kulaklık ve Kablosuz Kulaklık: Hangisi Daha İyi?
- Kablosuz kulaklıklar bağlı oldukları herhangi bir cihazda kullanılabilir ancak kablolu kulaklıkları kullanabilmek için fiziksel bir porta ihtiyacınız var. Bu, jack girişine sahip olmayan cihazlarda bazı sorunlar yaşayabileceğiniz anlamına geliyor.
- Kablosuz kulaklıklar bir bataryaya ve taşıma çantasına sahiptir. Yani uzun bir oyun deneyiminde kısa süreli molalar vermeniz, ki bu iyi olur, gerekecek. Öte taraftan kablolu kulaklıkların şarj edilmesi ya da şarjının bitmesi gibi sorunlar yok.
- Kablosuz kulaklıklar adından da anlayacağınız gibi kablo karmaşasına mahal vermez ancak kablolu kulaklıklar sorumsuzca saklanırsa sinir krizine girmenize yol açabilir.
- Kablosuz kulaklıklar yalnızca oyuncular için değil, sürekli hareket halinde olanlar için de harika bir tercihtir. Öte taraftan çoğu kablolu kulaklık daha üstün baz ve tiz özellikleri ile geldiğinden daha başarılı ses deneyimi sunar.
- Kablosuz kulaklıklar için genellikle üç veya dört haneli ödemeler yapmanız gerekirken kablolu kulaklıklar daha cep dostudur.
Eğer kulaklıkları yalnızca oyun oynamaktan daha fazlası için kullanacaksanız, bir kablosuz kulaklık ile yola devam etmenizi tavsiye edeceğiz.
Oyun Kulaklıklarında Teknik Özellikler
Kulaklıklarda yer alan teknik özellikler, cihazın size neler sunacağını ifade eder. Bu özellikler ses kalitesine, çıkışına ya da ses seviyelerine karar verirler ve bu nedenle dikkat edilmesinde fayda var.
Frekans Tepkisi
Frekans Tepkisi, bir kulaklığın herhangi bir bozulmaya neden olmadan üretebileceği en yüksek ve düşük frekans aralıklarını ifade eder. İdeal bir kulaklığın frekans tepkisi aralığı 20 Hz ila 20 KHz olmalıdır çünkü bu, bir normal bir insanın duyabileceği seslerin frekans aralığıdır. Yani daha yüksek frekans tepki aralıkları daha iyi ses kalitesi anlamına gelmez.
Ses Profili
Çok bir şey ifade etmiyor gibi gözükse de ses profili ürünün bas ve tiz kalitesi hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur.
Örneğin modelin büyük sürücüleri ve daha düşük frekansları varsa, bu üretilen sesin daha ağır basa sahip olacağını işaret eder. İşin püf noktası ise eşit bas ve tiz oranına sahip bir kulaklık seçmekte yatar çünkü bu size en yüksek ses kalitesini verir.
Gürültü Yalıtımı / Gürültü Engelleme
Çoğu insan bu iki terim arasında bazı soru işaretlerine sahiptir ve aynı şeyler olduklarını düşünür ancak hayır, aynı şeyler değildirler.
Gürültü Yalıtımı dendiğinde ürünün kulağınızı ne kadar iyi kapattığına bakmanız gerekir. Bu, size herhangi bir teknoloji kullanmadan pasif bir yalıtım sağlar. Gürültü Engelleyici ise ortamdaki gürültüleri tespit etmek için ayrıca bir mikrofondan yararlanır ve gürültüye denk anti gürültü üretir. Yani ikincisinde bir teknoloji söz konusudur.
Her iki türde de oyun ya da müzik sırasında çok fazla ortam gürültüsü fark etmeyeceksiniz ancak yalıtım, engellemeden çok daha uygun bir fiyatla geldiği için karar bütçenize bağlı olmalıdır.
Sürücüler
Herhangi bir kulaklıkta duyduğunuz sesler, elektrik sinyallerini ses çeviren sürücülerin yardımı ile gerçekleşir. Bu nedenle sürücülerin boyutu ya da sayısı ne kadar fazlaysa, o kadar zengin ses sağlayacaktır.
Empedans ve Empedans Uyumu
Kulaklıkların empedansı, ürünün kaldırabileceği kabul edilen ses seviyelerinden bahseder. Bir çift kulaklığın empedans kapasitesini öğrenmek için voltaj kapasitesine bakmanız gerekecektir.
Seçim noktasına gelince her zaman daha yüksek empedansa sahip modelleri seçmeye çalışın. Sadece farklı voltajlara uyum sağlamazlar, aynı zamanda daha iyi, daha net ve şeffaf baslar sunarlar. Daha iyi bas için 9 ohm empedanslı kulaklıklar alabilirsiniz.
Yüksek empedansla yola devam ederken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise empedans uyumudur. Empedans uyumunu kısaca kaynak empedansı ile kulaklık empedansının eşleşmesi şeklinde tanımlayabiliriz. Daha iyi ses kalitesi için bu değerlerin her ikisi de eşleşmelidir.
Örneğin yüksek baslı bir şarkı dinlerken daha yüksek ses seviyesi duyuyorsanız bu, kulaklıkların empedans değerlerinin uyumsuz olduğu anlamına gelir.
Toplam Harmonik Bozulma
Toplam Harmonik Bozulma en kısa tanımı ile ses sinyalinin harmonikleri nedeni ile meydana gelen gerilim veya akım bozulmalarıdır. Ne kadar düşük THB, o kadar iyi kalitedir.
Oyun Kulaklıklarında Ergonomik Yapı
Bir kulaklığın sunduğu teknik özellikler, eğer kulağınızda başarılı bir şekilde oturmuyorsa hiçbir şey ifade etmeyecektir.
Kulağa Oturma
Tüm teknik özelliklere baktıktan sonra kulaklıkların kulağınızda durup durmayacağına bakın. Bu önemlidir çünkü çoğu zaman harika ürünlerin kötü uyuma sahip olduğunu görürüz. Bu, AirPods Pro gibi ürünler için dahi geçerli.
AirPods Pro’da yer alan deliklerden dolayı pek çok kullanıcının kulaktan düşme sorunları yaşadığı rapor ediliyor.
Çoklu Platform Desteği
Bir kulaklık alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de uyumluluktur. Söz konusu şey uyumluluk olduğunda Apple’ın ne kadar cimri olduğunu biliyoruz. Yine de kulaklıklarda bu durum daha kabul edilebilir düzeyde ve genellikle Bluetooth destekli tüm cihazlarda kullanılabilirler.
Yine de bazı markaların her platformda tüm özellikleri kullanmaya – aktif gürültü engelleyici gibi – izin vermeyebildiğini hatırlatalım. Satın alımdan önce bu konuları detaylıca araştırmanızda fayda var.
Sizler için hazırladığımız En İyi Kablosuz Oyuncu Kulaklıkları listesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kaçırdığımız bir şeyler var mı? Ya da bu listeye bir şeyler ekleyebilir miydik? Öyleyse, aşağıdaki yorumlar sekmesinden bize yazmayı unutmayın.