Daymare: 1998 İnceleme yazısı ile karşınızdayız! Peki Daymare: 1998 bizlere neler sunuyor? Hadi yeni oyuna hep beraber daha yakından göz atalım!
İlginizi Çekebilir: Resident Evil 3 İnceleme
Daymare: 1998 İnceleme
Resident Evil fanı olarak oyunu beğendiğimi dile getirebilirim. Oyunun atmosferi Resident Evil dünyasını andırmakla beraber oyuncuya aşıladığı korku temasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor kesinlikle. Oyunun mekanikleri çok akıcı olmasada yeterli düzeyde ve gerçekçilik ön planda tutulmuş.
Invader Studios’un ne yapmaya çalıştığını gayet iyi anlıyorum. Oyun biraz sakin ve gerçekçi olarak tasarlanmış istenmiş ve bunu da başarmış açıkçası.
Mekanikleri Ve Bulmacalar
Karakter animasyonlarının çok üst düzey olduğunu söyleyemem ancak göze batacak kadar da kötü değil.
Oyunun genel mimarisinin biraz ağır olduğunu belirtmiştik ancak bunun az da olsa artıları var. Özellikle silah hissiyatı konusunda oyun oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Ara sahnelerin biraz uzun tutulduğunu söylemeliyim. Bu biraz can sıkabilir ancak hikaye derinliği açısından bir artı olduğu düşüncesindeyim. Hikaye boyunca birden fazla karakterin kontrolünü ele alabiliyoruz. Karakter değişikliği oyunu taze tutan ana etkenlerden biri oldu benim için.
Oyunun belki de en sevdiğim bölümü bulmacalar! Artık piyada çoğu oyun basit kolay çözülebilen görevleri ile her yaştan kullanıcıyı hedefliyor ama Daymare: 1998’de bu durum farklı!
Hikaye Nasıl? (OldSchool Sevenler Buraya!)
Oyunda üç farklı karakter ile oynuyoruz. Bu çeşitlilik hikayeyi daha zevkli hale getiriyor. Oyunun doksanları çok iyi yansıttığını söylemeden geçmeyelim, teknolojik aletler, şehirlerin mimarisi hatta masanın üzerinde duran bardak…
Oyunun müzikleri, ses efektleri ve duyusal diğer etkenler AAA kalitesinde hissettiriyor. Telsizden gelen o sesler, zombilerin birbirinden farklı sesleri, karakterin konuşmaları çok etkileyici ve başarılı. Oyununda maalesef Türkçe alt yazı veya dublaj seçenekleri mevcut değil.
Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Zombilere dikkat! Ne zaman ölecekleri konusunda oyuncuya sıkıntı çıkarttıkları bir gerçek. Daha güçlü zombiler SMG ile 15-20 kurşun ile zar zor öldürebiliyorsunuz. Tedbiri elden bırakmayın! Bazen öldüğünü düşündüğünüz zombiler tekrar canlanıp size hasar verebiliyor, o yüzden öldüğünden emin olmasına özen gösterin.
Boss savaşları gerçekten oyuncuyu zorlayacak cinsten. Özellikle oyunun sonuna doğru yaklaştığınızda zorluk seviyesinin yükseldiğini çok iyi anlıyorsunuz. Zombilere karşı belirli püf noktaları da atlamamak gerek. Arkanızı duvara vererek savaşmak oyunu bir tık daha kolay hale getiriyor.
Gözünüz şarjörde olsun. Çoğu zaman saldırı altındayken envanterden kurşun seçmek oyuncuyu yoruyor. Oyunun ekle-çıkar sistemi maalesef sınıfta kalan noktalardan biri.
Gelelim Sıkıntılara…
Grafikler ne çok iyi ne de çok kötü. Grafik olarak beklentiniz çok yüksek olmasın. Saniyelik donmalar da cabası. Oyunu PC’de daha akıcı bir performans sunduğunun altını çizmeden geçmek istemem. PS4’te ki FPS 30-40 arasında, bu büyük bir sorun değil ancak PC’de genelde 60 FPS alıyorsunuz.
Oyunun en sevmediğim kısmı ise saçma sapan bulduğum envanter sistemi. Kolumuzda yer alan cihazdan kurşunları, enerji barlarını, ilaçları yönetebiliyoruz ancak depolamada birçok sorun beraberinde geliyor. Eşyaları birleştirme, yere atma, yok etme gibi olaylar büyük vakit kaybı.
Bu İş Nereye Varacak?
Oyun baştan aşağıya sizi doksanlara götürüyor. Eğer eski tip bir korku aksiyon oyunu arıyorsanız bu oyun tam size göre. Bir Resident Evil hayranı olarak belirtmeliyim ki bütün Resident Evil oyunlarını oynamış ve keyif aldıysanız bu oyun sizi uzun süre meşgul edebilecek kıvamda. Beğenmediğim yönleri tabii ki var ancak bu oyun zevkimizi baltalayacak kadar büyük bir bela sarmıyor başımıza.
Yukarıda yer alan problemler eğer sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa bu oyun gönül rahatlığıyla satın almanızı öneririm. Özellikle Liev’in soğuk kanlılığı ve korkusuzluğu hoşuma gitti. Sonuç olarak eğer Resident Evil serisini seviyorsanız bu oyunda hoşunuza gidecektir.
İlginizi Çekebilir: Final Fantasy 7 Remake İnceleme
Peki ya siz Daymare: 1998 inceleme hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.
İnceleme
Daymare: 1998
Daymare: 1998 bizlere neler sunuyor? Hadi yeni oyuna hep beraber daha yakından göz atalım!
ARTILAR
- Hikaye
- Atmosfer
- Ses & Müzik
- Karakterler
EKSİLER
- Optimizasyon Sorunları
- Ağır Mekanikler
- Envanter Sistemi