Merhaba Turuncu Levye takipçileri, bu yazımızda En Kapsamlı Cyberpunk 2077 Rehberi ile karşınızdayız. Eğer her şeyinizle yeni oyuna hazırsanız, Cyberpunk 2077: Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler yazımızı okumaya devam edin!
İçindekiler
Cyberpunk 2077: Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Uzun süren bekleyişlerin ardından 10 Aralık 2020 tarihinde oyuncularla buluşacak olan Cyberpunk 2077 hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu yazımızda derledik.
İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 Hangi Gün Saat Kaçta İndirilebilir Olacak?
Oyunun çıkışı ile birlikte bu rehberi daha detaylı şekilde güncelleyeceğimizi hatırlatmak isteriz. Bu nedenle rehberimize ve daha doğrusu bu oyuna tam anlamı ile hakim olmak için burayı sık sık ziyaret etmeyi unutmayın.
Cyberpunk 2077 Konusu
Bildiğiniz üzere Cyberpunk 2077 çeşitli becerilerle donatılmış paralı asker V karakterinin çevresinde dönecek. V, mega şirketlerin ve vücut değişikliklerinin norm olduğu bir gelecekte, ki biz buna cyberpunk evreni diyoruz, paralı bir kanun kaçağı. V’nin hikayesi ise güç ve ihtişamla dolu bir megapolis olan Night City üzerinde geçiyor.
Night City öyle bir yer ki, bir yerde çeteler bir yerde ise büyük şirketler var. Hatta o kadar ki çetelerin ve büyük şirketlerin adaleti, yani güyaaa adaletleri, polisten daha baskın.
Kısaca söylersek burada adalet madalet yok.
Bu oyunu V olarak oynamak, akıllı ve ambiyans sahibi bir paralı asker olarak oynayacağınız anlamına geliyor. Bu karakterimiz hackler yapabilen, belki facebook da patlatabiliyordur, ve güçlü yakın dövüş özelliklerine bir paralı asker.
Tabii Cyberpunk 2077 dünyasında hiçbir şey bedava değil. Ne kadar ekmek, o kadar köfte!
V riskli görevleri alarak daha çok para kazanmak istiyor. Bu paralar ne işe mi yarayacak? Her zaman daha iyi sibernetik geliştirmeler, daha iyi silahlar ve daha çirkin giysiler var!
Cyberpunk 2077 Yaşam Yolları
Cyberpunk 2077’de Night City sokaklarında bir efsane olmayı hedefleyen V’yi oynadığımızı aktarmıştık. V’nin arka planını belirlemek için üç Yaşam Yolu arasından bir seçim yapmamız gerekiyor. Bu seçim, oyuna başlamanızı ve Night City ve Badlands sakinleri ile olan etkileşimlerinizi ve diyalog seçeneklerinizi belirleyecek.
1- Kurumsal
Bu yolu tercih ederseniz, bir mega şirkette zenginlik ve iyi bir yaşam bekleyeceksiniz. Sadece siz önemlisiniz ve Night City’de yaşayan fakir kesim umrunuzda değil.
Öte taraftan yaşam, burada hiç de kolay değil. Herkes sizi daha iyi pozisyonlar için yoldan çıkartmaya çalışacaktır.
Bu noktada sadece sert ve acımasız olanlar şirket merdivenlerini tırmanabilir ve rakiplerine karşı kendilerini savunabilir. Lifepath Corporate sizi Cyberpunk’ın kurumsal dünyasında geçmişe sahip olan stresli ve çoğu zaman ciddi bir birey olarak oyuna atacak.
2- Göçebe
Göçebe olmak hiç de kolay değil. Kötü yerler, evet kötüler. Öte taraftan etrafta dolaşma özgürlüğünü seviyorsunuz. Lifepath Nomad, sizi bozuk bir araba ile oyuna atacak. Night City’de servet sahibi olmak için önceki hayatınızdan uzaklaşmaya çalışacaksınız.
3- Sokak Çocuğu
Bu yolu tercih ederseniz sokaklarda doğup büyüyen; güç, ihtişam ve vücut modifikasyonuna takıntılı bir kişi oluyorsunuz. Şehrin nasıl işlediğini biliyorsunuz ve içindeki diğer insanlar gibi gelişmeye ve hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.
Lifepaht Street Kid, sizi oyuna burnunuz kırık bir şekilde atar.
Night City’de herhangi bir günde neler yaşayabileceğinizi hatırlatmak için..
Cyberpunk 2077 Oyun içi Araçlar
Cyberpunk 2077’de mevcut araçlardan faydalanarak oyun içi deneyiminizi daha heyecanlı hale getirebilirsiniz.
Cep Telefonu
Cyberpunk 2077’de herkesin bir cep telefonu var, en fakirin bile!
Çünkü Cyberpunk düşük yaşam, yüksek teknoloji anlamına geliyor.
V, arkadaşlarından ya da tamircilerden cep telefonuna mesajlar ya da aramalar alabilir ve elbette başkaları ile iletişim kurmak için yine cep telefonunu kullanabilir. Telefon, hemen yukarıda da aktardığımız gibi kısayol üzerinden erişilebilir.
Tarayıcı
Ayrıca Cyberpunk 2077, her yerde dijital ağların bulunduğu son derece iyi tasarlanmış bir dünyadır. V, kullandığı tarayıcı ile hemen her dijital erişim noktasından faydalanabilir.
Diyaloglar
Bildiğiniz üzere sohbetler, herhangi bir rol yapma oyununun hayati, anahtar parçasıdır. V, diyaloglara girebilir ve bir soruya birden fazla şekilde yanıtlar verebilir. V’nin ne söylediğine bağlı olarak konuşma süreci sakinleşebilir ya da daha gergin bir yapıya bürünebilir. Bir konuşma kritik bir bilgi içerdiğinde seçenekler sarı renk ile vurgulanır.
Bazı diyaloglarda bir zamanlayıcı görebilirsiniz. Oyuncular bu noktada kısa süre içerisinde önemli bir karar vermek durumundadır.
Bazı diyaloglarda ise özel eylem görebilirsiniz. Özel eylem örneğin silahı çekmek ve ateş etmeye başlamak olabilir.
Cyberpunk 2077 Zorluk Ayarları
Cyberpunk 2077 oynamaya başlamadan önce karşınıza çıkacak ilk şey, zorluk ayarlarıdır. Bu noktada oyunun dört farklı zorluk seviyesine sahip olduğunu vurgulayalım.
1- Hikaye Modu
Bu, en kolay zorluk seviyesidir. Eğer oyunda meydan okumalardan ziyade hikayeye odaklanmak istiyorsanız, bu zorluk seviyesinde başlayabilirsiniz. Yani aksiyon değil, hikaye istiyorum diyenler için biçilmiş kaftan!
2- Kolay
Bu zorluk seviyesinde düşmanlar çok hasar alırlar ve az hasar verirler. Bu seçenek, hikayeyi tecrübe etmek isterken dövüşmek isteyenler, ama çok da zorlanmak istemeyenler için yaratıldı.
3- Normal
Oyunun sunduğu varsayılan zorluk seviyesi budur. V kolay moda göre daha az dayanıklıdır ve bu da savaşları daha zorlu bir hale getirir. Eğer yeteneklerinize güveniyorsanız, ne duruyorsunuz?
4- Zor
Ciddi bir meydan okuma mı arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz. Bu ayarda düşmanlar az hasar alırlar ve çok hasar verirler. Yani yeteneklerinize güvenmeniz yetmez, bir şeyleri kanıtlamanız gerekir.
Cyberpunk 2077 Gösterge Paneli
Cyberpunk 2077’de yer alan HUD, özellikle çatışma sırasında dikkatinizi vermeniz gereken noktalardan birisi. Eğer bu alana odaklanabilirseniz, hayatta kalma şansınız artacaktır.
(Yukarıdaki görseldeki maddeleri aşağıda özetliyoruz.)
1- Canlılık
Muhtemelen anlamış olacağınız üzere kırmızı çubuk, V’nin sağlığını simgeliyor. Eğer boşalırsa, en yakın cenaze müdürlüğünü arayın.
2- Deneyim
Görevleri tamamladıkça ve becerileri kullandıkça, canlılık çubuğunun üzerindeki mavi bir metre ile deneyim kazanırsınız. Buradaki çubuk dolduğunda sıfırlanır ve seviye hanenize bir rakam daha eklenir. Bu çubuğun hemen yanında küçük bir metin bulunabilir. Bu, karakter ağacınızda atamanız gereken yerlerin olup olmadığını anlatıyor.
3- Seviye
Burada yer alan sayı, V’nin karakter seviyesini gösteriyor. Buradaki sayıdan yola çıkarak karakterinizin genel gücü ve ona uygun görevler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
4- Bellek
Buradaki çubuk zamanla dolup boşalır. Kısaca Cyberdeck’in hafızasını simgeleyen bu çubuk, düşmanları ya da cihazları hacklemek istediğinizde devreye giren bir detaydır.
5- Hızlı Erişim
V, hızlı bir işlemle telefona erişebilir veya aracı arayabilir.
6- Hızlı Sarf Malzemeleri
V, güçlendirici ya da gıda gibi önceden tanımlanmış iki sarf malzemesine hızlı bir şekilde erişebilir. Buradaki öğeler, envanter ekranından daha önce ayarlanmış olmalıdır.
7- Silah İstatistikleri
Buradaki mavi sayı, şu anda şarjörde yer alan mermi sayısını gösterir. Kırmızı sayı, yedek cephaneyi temsil eder. Silah sembolü, o anda hangi silahın seçili olduğunu anlamanıza yardımcı olur. Sağ taraftaki insan sembolü ise çömelme gibi hangi duruşta bulunduğunuzu temsil eder.
8- Kontroller
V’nin durumuna bağlı olarak kontrollerin nasıl yapılacağını gösterir. Örneğin bu ekranda hangi tuşla nişan alabileceğinizi, hangi tuşla ateş edebileceğinizi, hangi tuşla şarjör değiştirebileceğinizi görüyorsunuz. Araba sürerken, neler bilmeniz gerektiği yine burada yer alacak.
9- Görevler ve Hedefler
Şu an bulunduğunuz görevin adı ve göreve bağlı hedefleri görebilirsiniz. Görevde ilerledikçe hedefler güncellenecektir.
10- Mini Harita
Burası da diğer pek çok oyundan aşina olduğunuz gibi bir mini haritadır. Haritanın kenarlarında bulunan çizgi üç durumu temsil eder:
Güvenli, halka açık, savaş.
Haritanın hemen altında ise oyun dünyasındaki mevcut saat bilgileri yer alıyor.
Cyberpunk 2077 Sistem Gereksinimleri
Bir oyuna başlamadan önce, en azından bilgisayarda oynuyorsanız, buna gerçekten hazır olup olmadığınızı bilmeniz gerekir.
Minimum Sistem Gereksinimleri
- CPU: Intel Core i5-3570K ya da AMD FX-8310
- GPU: Nvidia GeForce GTX 780 3 GB ya da AMD Radeon RX 470
- RAM: 8 GB
- DEPOLAMA: 70 GB
- DirectX: DirectX 12
- OS: Windows 7 64-bit ya da Windows 10 64-bit
Önerilen Sistem Gereksinimleri
- CPU: Intel Core i7-4790 ya da AMD Ryzen 3 3200G
- GPU: Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon R9 Fury
- RAM: 12 GB
- DEPOLAMA: 70 GB SSD
- DirectX: DirectX 12
- OS: Windows 10 64-bit
Sizler için hazırladığımız bu rehberin de, şimdilik, sonuna geldik. Hemen yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu rehberi oyunun çıkışı ile birlikte tekrar güncelleyeceğiz.
Peki siz bu yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.