DualShock 4 bağlantı sorunu yaşıyorsa ve PlayStation 4 ile iletişim kurmakta zorlanıyorsa deneyebileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor. Sizler için bu yöntemleri derledik ve bir araya getirdik.
Bu arada, FIFA oynamaya son vermek de iyi bir çözüm olabilir.
İlginizi Çekebilir: PS5 ile Gelecek DualSense’in Fiyatı Sızdırıldı!
DualShock 4 Bağlantı Sorunu Nasıl Çözülür?
Söz konusu şey teknolojik ürünler olduğu zaman bazı durumlarda hatalarla karşılaşmanız oldukça olasıdır. Pek çok PS4 sahibi, ara sıra DualShock 4 ile bağlantı kurmakta sorunlar yaşayabiliyor. Bu noktada servise gitmeyi ya da yeni bir kontrolör almayı düşünmeden önce deneyebileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor.
DualShock 4 Bağlantı Sorunu: İçerik Başlıkları
- Bağlantı Yollarını Kontrol Edin.
- Şarj Durumunu Kontrol Edin.
- Kontrolörü Sıfırlayın.
- Her Şeyi Denediniz mi?
Not: Bu rehber tüm yaş aralığındaki kullanıcılar için hazırlanmıştır ve bu nedenle her detayı ile kapsamlı bir anlatım dili tercih edilmiştir.
Adım 1: Bağlantı Yollarını Kontrol Edin
Hemen aşağıda yer alan maddeleri takip edin.
- PlayStation 4’ün ve bağlı olduğu görüntü cihazının açık durumda olduğunu kontrol edin. İlk nesil konsolun üstünde beyaz bir ışığın yanması gerekiyor.
- Uygun bir kablo ile birlikte DualShock 4’ü PlayStation 4’e bağlayın. Bunun için kutudan çıkan ve şarj için kullandığınız kabloyu tercih edebilirsiniz.
- Her iki cihaz bağlı durumda iken kontrolörde yer alan PS düğmesine basın. Bir bip sesi duymalısınız ve kontrolörün ışığı beyazdan turuncuya dönmelidir. Eğer her iki cihaz eşleşirse, kontrolörün üstündeki ışık maviye dönecektir.
Eğer DualShock 4’ün üzerinde mavi ışık yanmıyorsa ya da PS düğmesi yanıt vermiyorsa bu adımları deneyin.
- PlayStation 4’te yer alan farklı bir USB konnektörünü kullanın.
- Bu işe yaramaz ise farklı bir kablo kullanın.
- Bu işe yaramaz ise, eğer elinizde varsa, farklı bir DualShock 4 ile deneyin.
- Bunların hiçbiri işe yaramaz ise Adım 3’e göz atın.
Adım 2: Şarj Durumunu Kontrol Edin
PlayStation 4 ile birlikte verilen ve kutudan çıkan kabloyu kullanarak DualShock 4’ü şarj edebildiğinizden emin olun. Kontrolörün sıfırdan tamamen şarj edilmesi iki saate kadar sürebilir. Şarj edilirken kontrolörde turuncu bir ışık yanar.
Eğer cihazınızın şarj almadığından şüphe ediyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayın.
- PlayStation 4’te yer alan farklı bir USB konnektörünü kullanın.
- Bu işe yaramaz ise farklı bir kablo kullanın.
- Bu işe yaramaz ise, eğer elinizde varsa, farklı bir DualShock 4 ile deneyin.
- Bunların hiçbiri işe yaramazsa Adım 3’e ve Adım 4’e göz atın.
Adım 3: Kontrolörü Sıfırlayın
DualShock 4’ün sıfırlanması çoğu durumda bağlantı ve şarj sorunlarının üstesinden gelebilir. Cihazı sıfırlayabilmek için aşağıdaki adımları takip edin.
- PlayStation 4’ü kapatın ve fişini çekerek güç kaynağından ayırın.
- Yönlendiricinizi ve modeminizi güç kaynağından çıkartın. Bazı durumlarda bağlantı sorunlarına internet yönlendirici sinyaller neden olabilir.
- L2’nin yanında bulunan küçük sıfırlama deliğini bulun. Burada bir ataş ya da benzeri sivri bir şey kullanarak düğmeyi 3 ila 5 saniye basılı tutun ve bırakın.
- Uygun bir kablo ile birlikte DualShock 4’ü PlayStation 4’e bağlayın. Bunun için kutudan çıkan ve şarj için kullandığınız kabloyu tercih edebilirsiniz.
- PlayStation 4’ü fişe takın. Bu noktada internet yönlendiricisini halen açık tutmayın.
- DualShock 4’te yer alan PS düğmesine basın ve gerekli adımları tamamlayın.
Eğer internet yönlendiricisini (modem) açmanız ile birlikte bağlantıda tekrar sorun yaşıyorsanız, sorunun kaynağı İnternet Servis Sağlayıcınız olabilir. Bu noktada gerekli kişilerle iletişim kurun ve yayın kanalını değiştirmek adına talepte bulunun.
Eğer sorun halen devam ediyorsa bir sonraki adıma geçiş yapın.
Adım 4: Her Şeyi Denediniz mi?
Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri sorununuzu giderebilmek noktasında ihtiyacınızı karşılamadıysa, cihazınızın garanti kapsamında olup olmadığını kontrol edin. Eğer resmi garanti süresi içerisinde ise yetkili servise gönderin. Aksi durumda tamir ile ilgilenen yerler ile iletişim kurabilir ya da yeni bir kontrolör almayı düşünebilirsiniz.
Cihazınızın garantisini, Sony tarafından sunulan Garanti Kontrol Aracı ile kontrol edebilirsiniz.
Peki siz benzer bir problem ile karşılaştınız mı? Sizin farklı bir çözüm yolunuz var mı? Hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden diğer okurlarımıza yardımcı olabilirsin.