2021 Yılı Steam için Epey Güzel Geçmiş

Gabe amcamızın yüzü gülüyor...

2021 Yılı Steam için Epey Güzel Geçmiş

Valve tarafından yapılan bir değerlendirmeye göre, 2021 yılı Steam mağazası açısından epey dolu dolu geçmiş. Öyle ki, istatistiklerin tamamında yukarı doğru bir gidişat yaşanmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Game Pass Steam’e Gelecek Olabilir


2003 yılının Eylül ayında hayatımıza girmiş olan Steam, şu anda çoğu oyuncunun uğrak yeri konumunda. Her ne kadar bazı oyunlar zam dalgasına kapılarak pahalılaşmış olsa da, genel olarak baktığımız zaman, sezonluk indirimlerin, yayıncı indirimlerinin ve özel günlere ait indirimlerin yanı sıra, zaman zaman dağıtılan ücretsiz oyunlar ile kütüphanemizi fazlasıyla zenginleştirebiliyoruz.

Bildiğiniz gibi uzun zamandır COVID-19 salgını ziyadesiyle zorlu bir dönemdeyiz ve buna bağlı olarak, özel durumlar hariç, günümüzün geri kalanını evimizde geçirmek durumunda kalıyoruz. Haliyle de bilgisayarlarımızda ve konsollarımızda oyun oynayacağımız bolca zamanımız olabiliyor. Bu durum tabi ki dijital mağazalara yarıyor.

Yakın bir zaman önce Valve, Steam mağazasının 2021 yılını değerlendirdiği bir paylaşımda bulundu. Esasen daha önceden yayınlanmasını beklediğimiz bu değerlendirmeye göre, dijital PC oyunları satan mağaza, 2020 ile karşılaştırıldığında yüzleri daha da güldüren bir yıl geçirmiş.

2021 Yılı Steam Değerlendirmesi Yayınlandı

Tamamına buradan ulaşabileceğiniz değerlendirmede bahsedilene göre, günlük aktif kullanıcı sayısı 69 milyona ulaşmış iken aylık aktif kullanıcı sayısı ise 132 milyon olmuş. Yıl genelinde en zamanlı kullanıcı rekoru ise 27.4 milyon olarak görülüyor.

Değerlendirmenin devamında, oyuncuların oyun oynayarak geçirdiği zaman bir önceki yıla göre % 21 artış göstererek 38 milyar saat olmuş iken, %27 oranında daha fazla satın alım yapmışlar. Mağaza üzerinden ilk kez satın alım yapan kullanıcıların sayısı ile 31.2 milyon. Bu sayının aylara bölünmesi durumunda, her ay ortalama 2.6 milyona tekabül ediyor. Buna ek olarak, 2017 yılında kullanıma sunulan dijital hediye kartı satışları ise 2.6 milyonu aşmış. Bu kartların toplam değeri ise 2020 yılına kıyasla % 43 artış göstermiş.

Son olarak, Valve tarafından verilen bilgiye bakılırsa, kullanıcıların mağaza üzerinden indirdiği veriler 33 eksabayt olarak hesaplanmış. Bunun bir parça kolay anlaşılabilmesi için şirket, Birleşik Devletler’deki 330 milyon insanın her birinin 100 GB boyutunda oyun indirmesine denk geldiğini söylüyor. Anlayacağınız üzere muazzam bir rakam.

Bu yılın sonunda, bu rakamların ne seviyede olacağını merak etmiyor değiliz. Şirket tarafından yayınlanacak olan bir sonraki değerlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Exit mobile version